Historiek van ons clubke

 Op een zotte of zatte dinsdagnamiddag aan een tafeltje in het Paviljoen, bij ons Marie Paul, vroeg het EMBRYO zich af wat ze zouden doen tijdens de winterperiode.

            ONS EERSTE LOKAAL

Het EMBRYO bestaat uit Luc Audooren, Jo Dockers en Willy De Groote.

 

Na een lange en natte vergadering in de maand juni van 2009 besloot het EMBRYO om een clubje te stichten om binnen Petanque te spelen. Een zaaltje hadden we onmiddellijk bij ons lokaalhoudster. Nu nog een mat en deelnemers en we konden starten.

Om in niemands vaarwater te zitten begonnen we in de maand oktober 2009 en eindigde ons eerste seizoen in april 2010. Veel deelnemers hadden we niet en met één mat in de solden. Onze eerste kampioen zoals je kan zien in de verschillende slides van de wintercompetitie was een stuk van het EMBRYO nl. JO.

Vanaf oktober 2010 moesten we streng optreden:
– 2 matten dus maximaal 12 vaste spelers
– 2 tot 3 reserves, die gewaardeerd werden van 1ste; 2de en 3de reserve

Door de succesformule moesten we spelers weigeren maar één ding was zeker: het was bende die leute en plezier maakte.
Leute en plezier bestond uit verjaardagen vieren, nieuwjaarsreceptie en natuurlijk onze jaarlijkse souper. Foto’s over deze festiviteiten kan je vinden in de galerij.

In de eerste jaren was er steeds een wisselende kampioen tot er zich een toptalent aansloot bij de club. Een Gentenaar, die reeds jaren in Nederename woont. Noël Janssens slaagde erin om zich te kronen tot keizer (3 jaar na elkaar kampioen). Het seizoen 2017-2018 sloot hij af met een historisch record: 69 spelletjes gewonnen op 90.
Sinds 2 jaar spelen we ook een koningschap en daarin was Jean Pierre Reynaert steeds de verdiende winnaar.
Het seizoen 2017-2018 werd afgesloten in mineur. We kregen de melding van onze lokaalhoudster Marie Paul, dat de zaal niet meer toegankelijk zou zijn om onze hobby uit te oefenen.

Dus uitkijken naar een andere mogelijkheid, andere locatie. Uiteindelijk werd in samenspraak met OKRA Nederename beslist om vanaf oktober tot einde april afwisselend een donderdag te spelen in het nieuwe complex van VZW DE KRIJGERS. Dit voorstel van OKRA Nederename werd met dank ontvangen door PC PAVILJOEN.
Meer nieuws hierover later, toch is het bestuur Marie Paul dankbaar voor het gebruik van haar zaal en goede ontvangst.
Het eerste winterseizoen 2018-2019 was een succes en PC Paviljoen had meer dan 50 verschillende spelers. Ondertussen is het seizoen 2019-2020 aangevangen en het streefdoel is 50 VASTE spelers.
Het bestuur wenst iedereen succes en sportieve samenwerking tussen de spelers, het bestuur PC PAVILJOEN EN het bestuur van OKRA Nederename.